GRUPO PLAZA

la programació especial arranca amb el directe de la primera mascletà 

El Pregó, la Romeria i el Vítol, 'plats forts' de la retransmissió d'À Punt de la Magdalena

| 03/03/2024 | 3 min, 26 seg

CASTELLÓ. À Punt se situa en el cor de la Magdalena per a traslladar la festa a tots els valencians. Del 2 al 10 de març, la radiotelevisió valenciana acompanyarà els castelloners amb una programació especial que comença el dissabte 2 de març amb la Gran Mascletà. A les 11:30 hores, els espectadors d’À Punt podran disfrutar de l’acte que enceta la setmana gran de les festes de Castelló.

De vesprada À Punt continua mostrant la festa en directe. A les 16:00 hores arribarà a les pantalles de la radiotelevisió pública la retransmissió de la Cavalcada del Pregó de Castelló, una desfilada que anuncia l’inici de les festes fundacionals de la ciutat i convida el poble a participar-hi. Esta tradició està plena de simbologia, llegendes i cultura que recorden el passat medieval de Castelló de la Plana.

À Punt farà seguiment del pregó amb la narració de Belen García Cantavella i els comentaris d'Arturo España, president de la Gaiata 1 Brancal de la Ciutat; María Valverde, festera i exmembre de la Junta de Festes; José M. Arquimbau, periodista; Manolo Romero, vicepresident de la Gaiata 6 Farola-Ravalet; Elisabeth Breva, presidenta de la Gaiata 15 Sequiol i Chema Prades, pregoner de les Festes de la Magdalena 2020-2022.

'Superdiumenge' 3 de març - És el dia que coincidixen en l’agenda dos dels actes festius de més tradició de la Comunitat Valenciana. De vesprada, À Punt retransmetrà la Crida de les Falles de València, però el seguiment en directe començarà a les 10:00 hores amb un dels actes centrals de la Magdalena: la Romeria de les Canyes.

El pelegrinatge és la celebració més emblemàtica de les festes i arranca quan acaba la missa de romers a la cocatedral de Santa Maria. L’equip d’À Punt acompanyarà els romers durant el recorregut de huit quilòmetres que cal completar per a arribar a l'ermita de la Magdalena. Belén García Cantavella conduirà la retransmissió amb la col·laboració de Clara Soler, membre de la Junta de Festes, Lidón Barberá, periodista i José Juan Sidro, membre de la Colla Pixaví.

Dilluns 4 i Dimarts 5 de març - La difusió de les galanies a les reines de les festes de Castelló es van posposar en senyal de dol i respecte per les víctimes de l’incendi de Campanar. À Punt oferirà el matí del dilluns 4 de març de 10 a 12 hores la Galania a la Reina de les Festes de Castelló, Lourdes Climent. I l’endemà a la mateixa hora, la Galania a la Reina Infantil Vega Torrejón.

Diumenge 10 de març - À Punt tancarà les festes grans de Castelló amb la retransmissió en directe, des de les 22:00 hores, del Magdalena Vítol, l'acte que posa el punt final a les festes de la Magdalena de 2024, des de la plaça Major de la capital de la Plana. Amb la narració de Ferran Cano i Belén García Cantavella i els comentaris de Juanjo Trilles, vicepresident de la Federació de Colles.

Cobertura de la festa en informatius i programes

À Punt, la radiotelevisió valenciana pública, estarà molt present en les festes de Castelló per a traslladar tots els actes programats a través de les seues finestres: televisió, ràdio, web i xarxes.

A banda de l’emissió en directe dels actes més simbòlics de la Magdalena, À Punt es farà ressò d’altres cites tradicionals com ara la desfilada de gaiates i l'Encesa, el Pregó infantil, la pujada al Fadrí, la Nit Màgica i l’Ofrena a la Mare de Déu del Lledó. Els espectadors podran disfrutar de més activitats magdaleneres a través dels programes i les diferents edicions dels serveis Informatius.

A més, el programa de sobretaula Atrapa’m si pots anirà dedicat tota la setmana de festes a la Magdalena i comptarà amb la presència de Lourdes Climent, reina de les festes de Castelló i la seua cort d’honor i el diumenge 10 de març, es cuinaran receptes típiques de Magdalena en La cuina de Morera.

next